Избелване
 

Белоснежна усмивка

Едва ли някой може да оспори очарованието на белите зъби. Но както храненето, така и други навици, водят да влошаване на цвета на зъбите, вкл. и на здравите зъби. Кои са враждебните “оцветители”, които отнемат блясъка на усмивката? На първо място това са цигарите, но също и кафето (и многото кафета на ден), чаят, червеното вино, боровинките, черешите и др. Зъбите, подлагани на кореново лечение, също загубват естествената си белота. Затова избелването вече е много широко застъпена козметична процедура. Възвърналите своята белоснежна белота зъби означават ново самочувствие и незабавно одобрение от близките и познатите. При избелването се използва химическо вещество, което премахва петната и изсветлява цвета на зъбите.

Процедурата

В нашия кабинет предлагаме експресно избелване –офис блийчинг, което ще ви отнеме няколко часа в нашия кабинет .

Заедно с това можете да изберете и поетапно избелване-хоум блийчинг – ние ще ви предоставим ваш индивидуален комплект за избелване, а вие ще провеждате процедурата само вкъщи – това е сравнително лесно. Времетраенето на процедурата отнема 10 дни


Разговор на четири очи
Дали да подложите зъбите на избелване? Тук ще посочим няколко базисни факта за избелването.

Колко трае ефектът?

Ако зъбите ви са потъмнели от прекомерна консумация на кафе и цигари, тогава избелване трябва да се провежда веднъж годишно. Избелването ще има по-дълготраен ефект при отлична лична хигиена и регулярни посещения при зъболекар.

Какви са страничните ефекти?

При някои пациенти се наблюдава известна повишена чувствителност на зъбите. Те могат да реагират по-остро при консумация на студени храни и напитки. Тази чувствителност отшумява няколко дни след процедурата.

Ще ми навреди ли избелването?

Не. Избелването не е вредно за зъбите, нито може да се отрази на тяхната структура. Зъбният емайл не се променя. Системата Opalescenceе е преминала повече от 20 г. изследвания, които недвусмислено доказват, че тя не вреди нито на зъбите, нито на функциите на организма като цяло. В САЩ тази избелваща система се прилага дори на деца за корекция на потъмнели зъби, за да не страда тяхното самочувствие.

Може ли избелването да замести другите стоматологични процедури?

Не. Става дума за изцяло козметична процедура. Преди процедурата избелване Вашият зъболекар ще Ви прегледа за големи (скрити) кариеси, остарели и разхерметизирани пломби, които следва да се коригират преди процедурата. Ако имате кървящи венци, дълбоки пародонтални джобове или друг пародонтален проблем ще се наложи да се проведе лечение на венците и пародонтланите джобове преди избелването.

Може ли избелването да премахне зъбния камък?

Не. Задължително е да почистите зъбния камък, преди да пристъпите към избелване.

 

 

 

© www.venusdent.com & Design. All rights reserved.