Ортодонтия
 

 

Алайнери

Алайнерите са прозрачни пластмасови шини, наподобяващи шините за избелване и шините изработвани за пациенти страдащи от бруксизъм. Поставени върху зъбите и омокрени от слюнката, те са практически незабележими за околните. Основна роля за това има тяхната форма, тъй като те повтарят формата на зъбите, с малки изключения. Освен това, те нямат никакви допълнителни елементи, които да затрудняват говорната артикулация, или да нараняват лигавицата. Липсата на допълнителни елементи, разбира се, се отнася за пациенти, които според ортодонтските показания влизат в категория леки или средно-тежки случаи за лечение. При тежки ортодонтски случаи, допълнителните елементи са неизбежни, но те също са сравнително невидими


Първата стъпка е вземане на отпечатъци от зъбните дъги (горна и долна), които в последствие се отливат на гипсови модели. Гипсовите модели се изпращат в лабораторията, която изработва алайнерите. Там чрез специален софтуер, тези модели се обработват и се извършва изцяло дигитален анализ на вашите зъби, захапка и се преценява каква е тежестта на случая ви. При извършване на анализа, софтуера изчислява с точност необходимите градуси и наклони, с помощта на които ще бъде осъществено преместването на зъбите. На база направените изчисления, като краен резултат се дава бройката стъпки, които пациента, т.е. вие, трябва да износи, за да се стигне до така желаните прави зъби. Пациента преглежда анализа, на който е показан чрез симулация какъв би бил крайния резултат, и при желание за стартиране на лечението, то започва.

Алайнерите се носят непрекъснато по 24 часа и не пречат на храненето. Свалят се от устата само за лична хигиена и почистване. 

 

Брекети

Работим с брекети на американската фирма FASTBRACES®. Тази система е подходяща за хора на всяка възраст - тийнейджъри и възрастни, които не желаят да прекарат години носейки брекети. Системата FASTBRACES® се състои от уникално проектирани брекети - дискретни, естетични, прозрачни, с цвета на зъбите или метални брекети и гъвкава  високотехнологична никел-титаниева дъга, предназначена за изправяне на зъбите по бърз, безопасен и лесен начин, чрез осигуряване на незабавно движение на корена от начало на лечението.

Тази висококачествена система изправя зъбите наистина бързо, за около 100 дни (~6 месеца), и помага на пациентите да получат отлични резултати, които изискват по-малко посещения в стоматологичния кабинет. Всичко това се осъществава без да се компрометира лечението, защото това, което е правилно за красива усмивка, идва с това, което е подходящо за красива захапка.Пластинките – небцева за горните зъбки и лингвална за долните зъби, са познатите  на всички Ви «телчета». Тяхното приложение в лечебния план за подреждане на криви зъби и крива захапка има много дълга история. Което озаначава,че ние като лекари имаме много дълъг опит и клинично наблюдение  с тях. Съвременине «телчета» изглеждат по-атрактивно от преди 20 години - изработваме ги от цветна пластмаса, добавяме различни декоративни елементи по тях, с цел да поощрим използването им от нашите малки пациенти. Лечението с такъв вид апаратчета продължава при всеки пациент различно време, но не по-малко от 24 месеца. Много често за постигане на видим резултат не е достатъчно използването само на едно телче - по времена лечението се налага смяна на един, два или повече апарата. По наши указания, апаратчето може да се носи различно време през денонощието - подхождаме към всеки пациент индивидуално, спрямо нуждата, която има за подреждането на зъбките и захапката. 

 

Силиконови апартчета

Това са нов вид лечебни апаратчета, които представляват нещо като калъп на идеално подредените в края на лечението зъбни дъги. Специфичното и уникалното в тях е, че се носят предимно през нощта и се прави специална миогимнастика през деня. Не са чупливи и след правилно носене променят цвета си - което е белег, че пациента спазва стриктно съветите ни. Ако апарата не е променил цвета си, означава че пациента не го носи и съответно няма да имаме лечебни резултати.

 

 

 

© www.venusdent.com & Design. All rights reserved.