Силанти
 


Какво представляват денталните силанти?

Силантите са дентални материали, които се поставят върху дълбоките ямки и вдлъбнатини на дъвкателните повърхности на постоянните зъби и образуват много тънък, гладък и твърд защитен слой, предпазващ от развитието на кариес и задържането на храната.

Болезнено ли е поставянето на силанти?

НЕ! Дори е приятно за децата и препоръчително първото им посещение в стоматологичния кабинет да е точно поставяне на силанти, защото няма излишен стрес и не се използват изпиляващи машини

Как се поставят силанти?

Първо дъвкателната повърхност се почиства с четка, след което се обработва и подсушава. След това се нанася силантът. След манипулацията децата могат веднага да се хранят и да консумират течности.

Защо трябва да се поставят силанти?

За родителите - пести ви време и средства, защото поставянето на силант е по-бързо от изработването на обтурация (пломба) или кореново лечение на зъб.

За децата - няма го страданието и стреса, който свързват с посещението си при зъболекар. Процедурата е бърза и приятна и осигурява трайна защита на новопробилите постоянни дъвкателни зъби. Те няма да бъдат сменени повече, а първи влизат в контакт с агресивната среда в устната кухина. При пробива си тези зъби са по-слабо минерализирани, тоест по-податливи към развитието на кариес, ето защо тяхната защита трябва да започне в най-ранен етап.

Дентална клиника Венус Дент е един от изпълнителите на Националната програма за профилактика на оралните заболявания при децата от 0 до 18 години, за безплатно поставяне на силанти на първите постоянни молари (6-те зъби) на деца от 6 до 8 г. възраст!

 

 

 

© www.venusdent.com & Design. All rights reserved.